האפשרות להשלים תואר שני בשנה גרמה לרקפת, מטפלת מנוסה בתנועה ומחול, לנסוע פעם בשבוע שעה וחצי מביתה בצפון הארץ למכללה. המסע, שהיה לא רק חיצוני אלא גם פנימי, היה מרחיב דעת ומרתק
רקפת היא מטפלת מנוסה בתנועה ובמחול, שחיכתה להזדמנות להשלים את התואר השני למטפלים מנוסים בתנועה ומחול. היא עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד עם ילדים עם אוטיזם ולקויות מורכבות, וגם בתוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון. היא סיימה השנה את מסלול המהיר ללימודי התואר השני במכללה האקדמית לחברה ואמנויות.
איך זה לחזור לספסל הלימודים אחרי כמה שנים, כשאת כבר מטפלת מנוסה ועסוקה?
"אני עובדת זמן רב במשרד החינוך וחיכיתי להזדמנות לחזור ללמוד ולהשלים את התואר השני. בחרתי במכללה בגלל האפשרות להשלים את התואר בשנה אחת, ביום לימודים מרוכז. האפשרות לחזור ללמוד, ולהיפגש עם מטפלות מנוסות בתנועה ומחול, כשכולנו 'מדברות באותה השפה', הייתה חוויה טובה ונעימה.
"מלימודי התעודה שלי עברו שמונה שנים, וזאת הייתה חוויה משמעותית להיות שוב סטודנטית, ללמוד ולהשתתף בהתנסות חווייתית ומהנה של טיפול בתנועה. למרות העיסוק היום-יומי במקצוע, כתרפיסטית, יש נושאים שקצת התרחקתי מהם – והלימודים החזירו אותי אליהם."
"הייתה לי חוויה מיוחדת לחזור שוב ללמידה משמעותית, לקריאת מאמרים באופן מעמיק ומזוויות שונות, לחשוב יחד ולעבד תיאורי מקרה בשיח משותף עם מטפלות ומנחות – שנתנו לי נקודות מבט מעניינות וחדשות."
מה נתן לך התואר, מעבר לתעודה עצמה?
"זה לא רק תואר, אלא מסע. עברתי תהליך למידה משמעותי, שנתן לי כמטפלת מנוסה כלים חדשים, רעיונות וכיווני חשיבה חדשים. הלימודים בקבוצה קטנה ואינטימית יצרו מכנה משותף הדוק בין המטפלות העמיתות למקצוע ואפשרו לנו להתמקד בטיפול בתנועה ומחול באופן מורחב ומעמיק."
מה היה מיוחד בתוכנית הלימודים?
" המרצות והמנחות. מירי קוטיק, שהתחברתי מאוד להתנסות בהנחייתה, עירית זיו-רון הנפלאה, וגם ד"ר נטע אורן, שלימדה סמינריון 'סיפורי חיים', ולמדנו ממנה כלים מדרמה תרפיה ומתחומים נוספים, ד"ר הילדה ונגרובר, ועוד מרצים נפלאים – שעשו את החוויה למיוחדת. וכמובן – הלימודים עצמם הם חווייתיים ומעשירים, בדגש על התנסות מעשית, שהדגישה את שפת הטיפול בתנועה. זה המקום שאני מרגישה בו 'בבית', והמכללה הגשימה לי את המשאלה הזאת."
למידע על לימודי תואר שני למטפלים מנוסים יש ללחוץ כאן