אשרף שואח, סטודנט התואר השני בחברה ואמנויות, קיבל פרס הוקרה למורה היוזם

ashrafshawahאשרף שואח מספר על המיזם:
"אני תמיד מאמין ביכולת של כל אחד וכן ביכולתו לעשות מה שאחרים לא מסוגלים לעשות, וזה התחיל אצלי בתוך בית הספר ראיתי שיש קבוצה של ילדים שלא מצליחים למצוא את המקום שלהם, הם תמיד בפינה לא קיבלו את היחס שכן שאר התלמידים מקבלים. אולי בגלל שהם כיתת חינוך מיוחד, אולי בגלל שיש להם הישגים נמוכים..
תמיד הסתכלתי והסתכלתי עד שנפל הכוכב ואמרתי – תנסה מקסימום זה יצליח: ואז הרעיון נדלק אצלי!

אותם ילדים שלא מקבלים תשומת הלב. יש להביא אותם למרכז העניינים דרך המוזיקה, רציתי לשנות את התפיסה של שאר התלמידים וכן חלק מהמורים לתלמידים אלה. הרגשתי שיש כישרון מוזיקלי אשר יכול להביא לשינוי גם בהישגים וגם במעמדם בבית הספר. כמורה למוזיקה אמרתי "אם אנשים יעמדו במעגל למספיק זמן, הם בסופו של דבר יתחילו לרקוד". קבוצה זאת של התלמידים התחילו ללמוד שיר אשר כתבתי והלחנתי במיוחד שכן ישירו אותו ודאגתי לצלם את השיר בכל רחבי הכפר …

פשוט לתת לילדים את ההזדמנות ולהראות שכן ביכולתם להיות מיוחדים! לאחר תקופה של חצי שנה הילדים האלה נהפכו להיות ילדים מיוחדים לא רק בבית הספר גם כן בכפר. המרגש ביותר לראות אותם מסתובבים ברחוב "ללא בושה" עם ביטחון עצמי. זה חלום שכן התגשם!"