"החוויה של הלימודים הייתה כל כך עמוקה, החברויות שנוצרו בקבוצה, האפשרות להיפגש יחד במעגל, נשים מכל רחבי ישראל, להכיר, לחוות יחד תהליכים ללמוד יחד, להתחבר, זה היה עבורי מאוד משמעותי "

"אני זוכרת את הרגע שהחלטתי שאני נרשמת לתואר השני, עליתי במדרגות לשיחה עם ראש החוג פרופ' מרים גולן ובכל קומה הייתה תמונה עם משפט מעורר השראה.

עמדתי מול אחת התמונות, המילים התחברו אלי מייד וידעתי בלב שזה המקום שלי.
אני מגיעה מהחלק הצפוני ביותר במדינה, ממג'דל שמס, הבית שלי משקיף על הגבול, יכולתי לבחור מקום לימודים קרוב יותר, אבל הרגשתי, אחרי אותו בוקר של ראיון שהתואר הזה הוא בדיוק מה שאני מחפשת.

אני כל כך שמחה שעשיתי את ההחלטה הזו, הלימודים עצמם, היו מעניינים מאוד,
האפשרות לבחור קורסים שאני מתחברת אליהם,
קבלתי הרבה מאוד כלים לעבודה שלי בבית הספר כמורה לילדים בחינוך מיוחד.
למדתי לא רק מהתכנים שהועברו לנו, אלא מהמרצות עצמן, הדרך שבה הן לימדו, התחושה שהן מעריכות, מעודדות, נותנות מקום לרעיונות ושאלות, הקשר הזה האישי  שנוצר איתן, זה לימד אותי המון, גם העניק לי כלים למרחב הכיתתי וגם מבט חדש על דרכי הוראה.

התחושה מהצוות הייתה, כמו במשפחה חמה וזה מה שגרם לי ליהנות ולצמוח לכל אורך הדרך.
אני מרגישה את הצמיחה הזו, בעבודה שלי בבית הספר, ובחלומות שלי החדשים שנולדו בזמן הלימודים.

החוויה של הלימודים הייתה כל כך עמוקה, החברויות שנוצרו בקבוצה, האפשרות להיפגש יחד במעגל, נשים מכל רחבי ישראל, להכיר, לחוות יחד תהליכים ללמוד יחד, להתחבר, זה היה עבורי מאוד משמעותי.
הרגשתי שהכרתי סיפורי חיים של נשים, מורשת תרבותית שהייתה חדשה לי,  ושהצלחתי להכיר להן את המורשת שלי, את הערכים והתרבות ממנה אני באה כאישה דרוזית.

החברויות הללו שנוצרו, ממשיכות עד היום, בכל פעם שמישהי מהקבוצה מגיעה לרמת הגולן
אז אני מארחת אותה בשמחה, זה מאוד מרגש החיבור הזה שנוצר בלימודים ביננו.

בתקופת הלימודים בזום, הפליא אותי לגלות איך הצלחנו, למרות המעבר
לזום, להמשיך כרגיל ואף לקבל עוד כלים חדשים של גמישות מחשבתית ויצירתיות, המעבר הזה הלא צפוי שהיה לכולנו ללימודים בזום לא פגם בלמידה, נוכחנו לדעת שאפשר להיות בעשייה ולמידה משמעותית גם מרחוק. אפילו בקורסי האמנות, המשכנו ליצור, מרחוק. היה בזה משהו מאוד מחבר, ראינו את הילדים של כל אחת בביתה, את הנוף מהחלון.  החיבור ביננו כקבוצה התעצם.

הנושא של למידה מרחוק מאוד סיקרן אותי ולכן בחרתי להקדיש את עבודת הגמר שלי לנושא הלמידה מרחוק אצל תלמידי תיכון."

כך משתפת סיהאם, בוגרת מסלול חברה ואמנות.
בנוסף לעבדותה כמורה, הקימה  סיהאם מרכז לימודי רב גילאי המספק לילדים ומבוגרים  מגוון של  קורסים, חוגים ביצירה אמנות ומשחק, קונדיטוריה ולימודי העשרה בתחומים רבים.

היא חולמת להמשיך וליצור ולהעביר את כל מה שלמדה הלאה, לדורות הבאים.
היא אם וותיקה וסבתא צעירה אשר מוכיחה שכל חלום ניתן להגשים, בדיוק כמו הכתובת שהייתה על הקיר כשהיא הגיעה בפעם הראשונה להכיר את התואר.

אם גם אתם מעוניינים לקבל פרטים על לימודי תואר שני בחברה ואמנויות,
נשמח לשוחח לחצו כאן על הקישור ויועצת לימודים תעמוד לרשותכם.

#לימודיתוארשני #חינוך #בוגרת_משתפת #חברהואמנויות