לימודי המשך מבוססי אמנות למטפלים: אל חומרי המעמקים

לימודי המשך מבוססי אמנות למטפלים: אל חומרי המעמקים

ריכוז אקדמי: ד"ר אילנה לח

אל חומרי המעמקים ריכוז אקדמי: ד

בית הספר לחברה ואמנויות מלמד טיפול באמנות מתוך התנסות בתהליכי יצירה מעמיקים מזה כארבעים שנה בכיתות סטודיו שמזמינות יצירה. השנה, אנחנו מציעים למטפלות ולמטפלים המנוסים הזדמנות להתחבר למקורות וללמוד גישות חדשות לעבודה טיפולית.

המסלול ללימודי המשך מציע סדרת סמינרים מתקדמים בגישה יונגיאנית בהם ילמדו דרכים לגעת בחומרי הלא מודע באמצעות חומרי היצירה.
כמיטב המסורת שלנו, הסדרה תתקיים במרחבי הסטודיו, תוך שימת דגש על התנסות חווייתית במגוון חומרים, שמובילה את החיבור לתיאוריה של יצירה וטיפול.

התכנית פותחת בשלושה סמינרים בימי שישי, בין השעות 9:00-13:00, שיתקיימו בבית הספר לחברה ואמנויות-אונו, בקמפוס נתניה.

ניתן להירשם לסמינר אחד או לכל הסדרה. השתתפות בכל הסדרה מאפשרת הגשת בקשה לגמול השתלמות במסלול אישי במשרד החינוך.
מחיר לסמינר אחד: 1,000 ש"ח
מחיר לשלושה סמינרים: 2,600 ש"ח

תקציר הסמינרים:

חלומות בחומרים

חלומות

מנחה: ד"ר אילנה לח, מטפלת באמנות ואנליטיקאית יונגיאנית.

תאריכים: 25.2 4.3, 11.3.

חלומות מדברים בשפת הדימויים ומביאים אל התודעה תכני נפש עמוקים, אישיים וקולקטיביים. גם יצירת אמנות בחומרים מוחשיים מרחיבה ומעמיקה את התקשורת בין המודע והלא מודע. מגע בחומרי הלא מודע באמצעות חומרי האמנות מאפשר לנו להעמיק את ההכרות עם התכנים שיכולים להיות בעלי ערך לחיים המודעים שלנו.
בסמינר נלמד גישות לעבודה עם חלומות בטיפול, על בסיס התנסות בדרך בה חומרי היצירה מאפשרים את עיבוד החלום.

*לפירוט הסמינר יש ללחוץ כאן

החיה במסורת השאמניסטית כדימוי של ה-Self היונגיאני: עבודה מרפאה עם חית הכוח, החיה השומרת והחיה המנחה.

החיה במסורת השאמניסטית

מנחה: ג׳ניס שפירא, מרפאה באמנות ואנליטיקאית יונגיאנית.

תאריכים 25.3, 8.4, 29.4

בעולם השאמניסטי לכל אדם יש חיה פנימית בעלת שלושה שמות המצביעים על שלושת תפקידיה העיקריים: חיית הכוח המעצימה את כוחותיו של אותו אדם, החיה השומרת המשגיחה על איזונו והחיה המנחה המכוונת אותו לדרכו הנכונה. חיות אלו הן ייצוגים של הסלף.
הסמינר ישלב לימוד תיאורטי המתייחס להקבלות שיש בין מושגים יונגיאניים לבין תפיסת העולם השאמניסטית, ולימוד חווייתי הכולל דמיון מודרך, דמיון פעיל ועבודה יצירתית עם חומרים.

חסד היצירה – בסיפורי ילדים ובאמנות

סיפורי ילדים

מנחה: ענת גלעד, מטפלת באמנות ופסיכותרפיסטית יונגיאנית.

תאריכים: 13.5, 20.5, 27.5.

סיפורי ילדים מחממים את הלב של המבוגר המספר ושל הילד המקשיב, ומזמינים את שניהם לשהות במרחב אינטימי המספק נחמה. תוך כדי שקיעה לתוך עולמות סיפורי הילדים, הילד והמבוגר פוגשים את עצמם וחווים חמלה כלפי אזורי נפש מורכבים, בעצמם ובזולתם.
בסמינר נתייחס לרעיונות של ויניקוט לגבי כינון מרחב הביניים והמרחב הפוטנציאלי כמקור ליצירתיות, לרעיונות של יונג לגבי הדימויים הארכיטיפאליים המלווים את תהליך האינדיוידואציה, למחשבותיה של אן אלוורז על השבה ושל סמדר הלוי צוברי על "השבה יצירתית". נספר לילד היוצר החבוי בנפשותינו סיפורים, ניצור בעקבותיהם מגע עם חלקים נשכחים, ונעורר אותם לחיים במשחק בחומרי היצירה.

לפרטים נוספים והרשמה יש לפנות אל מחלקת הייעוץ בטלפון 09-8656501 שלוחה 1

*  ביטולים: ניתן לבטל עד 14 יום לפני תחילת כל קורס ולקבל את כל התשלום חזרה למעט דמי הרישום ע"ס 150 ₪ לכל קורס בנפרד.

*  פתיחת הקורס מותנית במינימום של 12 משתתפים.

Comments are closed.