התכנית לפסיכותרפיה: הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים

5 בספטמבר 2016 15:45 - 22:00

התכנית לפסיכותרפיה שמחה להזמינכם לאירועי פתיחת המסלול החדש:

הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים: ביון – לעלות על כתפי ענק, וסימינגטון כסולם

למלוא הפרטים אודות האירוע וההרשמה לחצו כאן

הפסיכואנליזה, כפי שהיא משתקפת דרך עיניו של ביון, רחוקה באופן מהפכני מכל צורות ההמשגה שקדמו לו. איננו מהססים לומר שהוא ההוגה המעמיק ביותר בתחום הפסיכואנליזה – ובכלל זה פרויד עצמו" (סימינגטון וסימינגטון, 1996).

סדר יום:

15:45-16:00  התכנסות

16:00-17:45  המסע של ביון

ברכות: עפרה אשל, מקימה וראש מסלול "הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים", התכנית לפסיכותרפיה

ד"ר משה ברגשטיין, מרכז המסלולים המתקדמים, ועדת ההוראה, התכנית לפסיכותרפיה

פרופ' יולנדה גמפל (פסיכואנליטיקאית מנחה, מורה ומדריכה במכון ובחברה הפסיכואנליטית בישראל; המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב; פרס היימן Hayman, 2001)), סיגורני (Sigourney, 2006), והוקרה על מפעל חיים מטעם האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה, 2016 – דברי פתיחה והנחייה

נוויל סימינגטון (פסיכואנליטיקאי מנחה בחברה הפסיכואנליטית הבריטית והאוסטרלית וחבר כבוד בחברה הפסיכואנליטית בישראל; פרס סיגורני (2013Sigourney, )

Bion’s emotional Journey

(ההרצאה באנגלית)

17:45-18:00  הפסקה

18:00-20:00  פאנל מורי ביון

המסע – עוד מחשבות על ביון האיש, הפסיכואנליטיקאי, וחשיבתו הקלינית

אתי לנדאו-פרכטר (פסיכואנליטיקאית מנחה, מדריכה ומורה במכון ובחברה הפסיכואנליטית בישראל; הוראת ביון, מסלול הלימודים המתקדמים "הזרם העצמאי בפסיכואנליזה – פורצי דרכים"): הנחייה ודברי סיכום

ד"ר אילן ברנט (פסיכואנליטיקאי בחברה הפסיכואנליטית בישראל; הוראת ביון, מסלול הלימודים המתקדמים "הזרם העצמאי בפסיכואנליזה"; מרכז ויניקוט):

השלילה כמתודה לתגליות פסיכואנליטיות – נקודת המפנה של ביון ב"הערות על זיכרון ותשוקה".

חני בירן (פסיכואנליטיקאית מנחה, מורה ומדריכה במכון ת"א לפסיכואנליזה בת זמננו; המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית; הוראת ביון, מסלול הלימודים המתקדמים "הזרם העצמאי בפסיכואנליזה"; מכון מגיד):

על אישיותו של ביון כפי שהיא משתקפת בסמינרים בברזיל, במכתבים שלו וב'זכרונות העתיד'.

נעמי ברונפמן הולר: (פסיכואנליטיקאית מנחה, מדריכה ומורה במכון ת"א לפסיכואנליזה בת זמננו; הוראת ביון, מכון מגיד):  האתגרים של המסירה (transmission) בפסיכואנליזה ועל המסירה של ביון בפרט.

דיון עם הקהל

למלוא הפרטים אודות האירוע וההרשמה לחצו כאן