"זוג או פרט" – יום העיון השני של עמותת הדס

20 באוקטובר 2016 13:30 - 20:00

עמותת הדס – לקידום מיניות זוגיות וחיי משפחה בקרב אנשים עם צרכים מיוחדים ומוגבלות מזמינה לכנס השני של העמותה: "זוג או פרט"

הכנס יתקיים בתאריך 26.10.16 בשעות 14:00-20:00
בבניין מוסיקה מספר 1005 באוניברסיטת בר אילן

לפרטים והרשמה לחצו כאן

יום העיון השני של עמותת "הדס" יוקדש לנושא הזוגיות והמיניות, הזכות היסודית, המימוש שלה,
המעצורים והאתגרים בדרך למימוש איכותי ומיטבי.
התכנית

13:30-14:00 התכנסות, תשלום והרשמה.

14:00-14:15 חברת הכנסת ד"ר עליזה לביא – דברי פתיחה וברכות.

14:15-14:25 יו"ר "הדס" שרה קריאל – דברי פתיחה וברכות.

14:25-15:00 רונית ארגמן – סוגיות מרכזיות בטיפול מיני בקרב אנשים עם מוגבלויות
רונית, MSW, מנחה לחינוך מיני-חברתי, מטפלת מינית מוסמכת, מומחית בתחום מיניות ונכות ומנהלת "מכון ארגמן", תבחן ותציג סוגיות מרכזיות הקשורות ליחסים זוגיים ומגע מיני המועלות על ידי אנשים עם מוגבלויות, תוך התייחסות למקור הקשיים ודרכי התערבות.

15:00-15:25 יעל פז – המקצוע: אמא
יעל, מטפלת באמנות, עם וותק רב בעבודה עם מתבגרים בעלי עיכוב התפתחותי קוגניטיבי ואמא לאשה צעירה המתמודדת עם עיכוב שכזה, תתאר את"שני הכובעים" שחובשת בהקשר זה – כאשת מקצוע וכאם, תוך התייחסות למתח שבין הרצון לקדם את בתה להנאה מזוגיות וממיניות, לעומת הפחדים המעכבים.

15:25-15:55 סיגל וינטור – מה הסיפור שלך, גבי?
סיגל, מדריכה ומטפלת בתחום המיניות באנשים עם צרכים מיוחדים ומוגבלויות, תציג את האפליקציה שפיתחה-"הסיפור של גבי". האפליקציה נוצרה מתוך אמונה כי לכל אדם באשר הוא הזכות לקבל ידע, הדרכה וייעוץ בנושא מיניות. האפליקציה מיועדת לשימוש הורים, מורים ומטפלים העובדים עם אנשים עם צרכים מיוחדים בכלל ועל הספקטרום האוטיסטי בפרט, תוך קידום היכולת למימוש, ביטוי והנאה מינית.

15:55-16:15 הפסקה

16:15-16:35 דניאלה יקירה, אסף נאמן ושושנה בן חמו – רחוקי שלי
דניאלה, מטפלת בתחום המיניות באנשים עם מוגבלות במרכז "לאורך הדרך", תשוחח עם זוג מיוחד, המקיימים מזה כחמש שנים זוגיות יציבה ומצליחים לממש את אהבתם למרות המרחק וקשיים נוספים. אסף ושושנה יספרו לדניאלה איך הכירו והפכו לזוג, ויתארו את החיים המשותפים שבנו, התמיכה שלה היו זקוקים והעתיד שהם מקווים לו.

16:35-17:20 אודל-יה פיטוסי ודן פולק – בגוף ראשון – דיאלוג על זוגיות ומיניות
אודל-יה, מטפלת באמנות ומנהלת א.ו.מ.ץ (אמנות ושיח מחוללי צמיחה) ודן, מטפל מיני ומטפל באמנות, ידברו זו עם זה על הצורך והרצון בזוגיות, החיפוש אחריה, דרכים להשיגה ומכשולים בדרך הזו, על המנעד האנושי, המרחק הקיים בין קבוצות שונות והקרבה הנדרשת.

17:20-18:05 "בזכות"- נעמה לרנר, נאהד אשקר שרארי, חיה גרשוני וברכה טייטלבוים – נישואין והורות של אנשים עם מוגבלות, בדגש על קהילות בעלות תרבות מסורתית בישראל.
נעמה, מנהלת המחלקה הקהילתית של אירגון "בזכות"; נאהד, עו"ס; חיה, עו"ד; וברכה, בתה של חיה; תדברנה על אנשים עם מוגבלות המבקשים, ככל אדם אחר, לחיות בזוגיות, להינשא וללדת ילדים, על ההתמודדויות השונות בדרך, על השפעת החיים בקרב קהילות מסורתיות שונות וכיצד ניתן לקדם מתן התאמות לאנשים עם מוגבלות המעוניינים בקשר זוגי ובהורות, בהתחשב בקהילה בה חיים.

18:05-18:25 הפסקה

18:25-18:55 רפי אלמודאי וסיון דרשן – תהיה גבר (נכה).
סיון, עו"ס קלינית ומטפלת מינית-שיקומית, פגשה את רפי, קבלן לשעבר, גרוש ואב לשתי בנות, לאחר שעבר אירוע מוחי והפך מגבר עצמאי לגבר שיושב על כסא גלגלים ותלוי בעזרת אחרים. רפי רצה למות ולא האמין שאשה תרצה להיות איתו. רפי וסיון ישוחחו על הטיפול, באמצעותו חזר רפי להרגיש ולהיות גבר של נשים, והצליח ליצור מערכת יחסים זוגית חדשה.

18:55-19:15 הרב מני פולק – חזו"ן של זוגיות ונישואים – חלום שמתגשם
מני, עו"ס קליני, מרכז את תכנית חזו"ן ירושלים ומוסמך מרכז יהל כמדריך לחיי אישות, יתאר את הנעשה במרכז חזו"ן, מיזם משותף למכון פוירשטיין, קרן רודרמן ומשרד הרווחה. מטרת המרכז – להכשיר ולייעץ לאנשים עם מוגבלויות לצורך מימוש חברות, זוגיות ונישואין. מני יציג את עקרונות התכנית, את הרציונל המקצועי ואת המודל המדורג של סדנאות בשלבים שונים של קשר.

19:15-20:00 ניר שבי- "די עם הסטיגמה" – מופע ייחודי, חווייתי ומוזיקלי, המאפשר הצצה לעולם המתמודדים עם שוֹנוּת.