יום עיון לכבוד השקת תוכנית הפסיכותרפיה הדו-שנתית "מטפלים במשפחה החדשה" במכללה האקדמית לחברה ואמנויות:

26 במרץ 2018

מטפלים במשפחה החדשה: כשהבלתי שגרתי הופך שגרתי
משפחות מורכבות, חד מיניות, חד הוריות, פריון, אימוץ ופונדקאות על כורסת המטפל.

יום שני, 26 במרס 2018

יום העיון יתמקד בנושא ההורות במשפחה החדשה, מנקודת מבטו של המטפל.

אנו מזמינים את המשתתפים להעמיק את ידיעותיהם בנושא הטיפול המשפחתי, תוך הדגשת תופעות עכשוויות ובהן: פריון, אימוץ, פונדקאות, משפחות חד מיניות, משפחות חד הוריות ומשפחות מורכבות, אשר נעשות נדבך מרכזי יותר ויותר בשגרת עבודתם של מטפלים בימינו.

בסיום החלק התיאורטי יוזמנו המשתתפים להתנסות בסדנאות ולהשתמש בכלים אמנותיים לצורכי התערבות טיפולית בנושא.

הכנס פתוח להרשמה למטפלים באמנויות, פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים.

יום העיון יתקיים בקמפוס המכללה האקדמית לחברה ואמנויות, רח' האורזים 10, נתניה

עלות ההרשמה למשתתף: 50 ש"ח.

לפרטים ולהרשמה התקשרו למחלקת הייעוץ בטלפון 09-8656501 שלוחה 1.

תכנית יום העיון

חלק א – הרצאות
09:30-09:40 דברי פתיחה, פרופ' עמיה ליבליך

פרופ' עמיה ליבליך, נשיאת המכללה האקדמית לחברה ואמנויות

09:40-10:00 "הסתגלות רגשית במשפחה", ד"ר חביבה אייל

המשפחה היא בית הספר הראשון של כל אחד מאתנו. כאן אנו לומדים "דרך העור" מה זה להיות בני אנוש, איך ליצור קשר עם עצמנו ועם הזולת וגם "איך להביע את רגשותנו".

ההרצאה תתמקד בעולם הרגשי והשפעות המשפחה על התפתחותו ועיצובו.

ד"ר חביבה אייל, פסיכולוגית קלינית מומחית, מוסמכת בטיפול והדרכה של טיפול משפחתי וזוגי, ממייסדות מכון שינוי בהרצליה. כיום מנהלת המסלול לטיפול משפחתי וזוגי ב:

Professional School of Psychology, California, USA

10:00-10:20 "האינטימיות שנפלה ברשת", ד"ר רונית אלוני

האינטימיות שנפלה ברשת, הטכנולוגיה המתחדשת ומגמות תרבותיות חדשות מאלצות אותנו להגדיר מחדש את האינטימיות, הזוגיות והמיניות ואת מהותן בקרב סוכני החיברות.

ויברטורים ואביזרים מיניים אחרים נלווים לאתרי התוכן המתקדמים האלה ומספקים למשתמשים חוויות מרתקות שקשה להעלות על הדעת.

רובוטים בעלי בינה מלאכותית שכבר נראים כמעט כמונו יכולים להיות מותאמים אישית לכל אחד ואחת ברמה הקוגניטיבית, ברמה הרגשית וגם ברמה הפיזית, והם מעוררים את השאלה למה להשקיע מאמץ בזוגיות עם בן אנוש.

ההרצאה תציג את האפשרויות החדשות ואת השלכותיהן על עיצוב הערכים והמושגים שלנו בתחום המיניות והאינטימיות וכן את הכיוון שאליו יש לנתב את החינוך והטיפול המיני בעתיד.

ד"ר רונית אלוני, מומחית לטיפול ושיקום מיני וזוגי וטיפולי סרוגייט, מרפאת אישי תל אביב, המח' ללימודי המשך ברפואה, אוניברסיטת תל אביב, מרכזת אקדמית בלימודי התמחות בטיפול מיני, אוניברסיטת חיפה.

10:20-10:40 "שפת הפוריות כמעצבת לזוגות בטיפולי פריון", ד"ר הילה העליון

בעשור האחרון עולה שכיחותם של טיפולי הפוריות בארץ ובעולם. ההרצאה תתמקד בחוויה הרגשית של מטופלות הפוריות ובמרחב הטיפולי כזירה מעצבת הגדרות והתנסות. נבחן את הפוליטיקה של שיח הגוף המטופל ואת השלכותיו להבניית הזהות של מטופלת הפוריות.

ד"ר הילה העליון, מרצה בכירה בתוכניות התואר הראשון והשני במכללה לחברה ואמנויות. מחברת הספרים גן נעול ומאומצות.

10:40-11:00 רגש, מיניות ופוריות: שאלות ותשובות
11:00-11:40 הפסקה
חלק ב – הרצאות
11:20-11:40 "אמהות ובנות", פרופ' אריאלה פרידמן

נדון ביחסים העוצמתיים והמורכבים שבין אמהות ובנות ובטיפול באמהות ובנות בוגרות- בנושאים של תלות, תוקפנות, נטישה ואינטימיות.

פרופ' אריאלה פרידמן, ראש החוג למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית לחברה ואמנויות, פסיכולוגיית חברתית ומחברת הספר "מחוברות: על אמהות ובנות"

11:40-12:00 "אימוץ, וינייטה מחדר הטיפולים", גב' חגית ניר ברנשטיין

הווינייטה תעסוק ביום שאחרי המפגש עם האם הראשונה (הביולוגית). לאחר 39 שנות זרות הבת נפגשת עם אמה ומתארת למטפלת את תחושותיה. במפגש זה נראה את המורכבויות של הזהות, הדומה והשונה, הזרות אל מול המוכרות וכדומה.

גב' חגית ניר ברנשטיין, M.A בפסיכודרמה, זה 8 שנים מטפלת בילדים על הרצף ובמשפחותיהם.  בעלת קליניקה לילדים ומבוגרים ומתמחה בפסיכותרפיה.

12:00-12:20 "משפחות מורכבות", ד"ר אלי שרון

המשפחות של היום מאתגרות את המטפלים הזוגיים והמשפחתיים בהרכבים ובמבנים שטרם הכרנו. מושגים בסיסיים של קירבה ואינטימיות, מסגרות חדשניות של שייכות וממדים עיקריים חדשים של הזהות האישית והמשפחתית, מאתגרים את מי שמצויים במקצועות הסיוע. מה יכול המטפל לדעת היום על המשפחות של העתיד?

ד"ר אלי שרון, מטפל אישי, זוגי ומשפחתי בכיר. ראש ביה"ס לפסיכותרפיה במכון "שינוי". מוסמך האגודה לפסיכותרפיה ממוקדת עם התמחות בטיפול זוגי ומשפחתי. חבר בצוות ההוראה בתואר השני ללימודי משפחה במכללה למנהל. מרצה במכללת 'גבים' להכשרת מגשרים משפחתיים וזוגיים בגירושין

12:20-12:40 אימוץ, משפחות מורכבות, אמהות ובנות: שאלות ותשובות
12:40-13:15 הפסקה
חלק ג – התערבות באמצעות אמנויות, סדנאות אמנות מקבילות
13:15-15:30 "פריון משפחתי בתנועה", גב' מירי קוטיק

סדנה חווייתית בתנועה שבה נתנסה בקשרים המשפחתיים המניעים ומונעים יכולת פריון אצל  נשים וגברים. מה בין חווייה פסיכו-פיזית של  פוריות לפעירה, לפריעה ולהפרעה.

מירי קוטיק, תרפיסטית בתנועה MA, מדריכה ומרצה אקדמית. מומחית במודל האפימוטוריקה (שחר לוי). מומחית בטיפול בהשמנת יתר בילדים בבית חולים מאיר,  ובטיפול בחולי אלצהיימר במצבים מתקדמים עם בני משפחתם

13:15-15:30 "מעגל האימוץ" גב' חגית ניר ברנשטיין

סדנה בשילוב כלים פסיכו דרמטיים.

13:15-15:30 "מאילו חומרים עשויה המשפחה החדשה?", ד"ר אילנה לח

בסדנה נשתמש בשפת היצירה באומנות הפלסטית כדי להבין את מורכבות החוויה של המשפחה החדשה, המתמודדת עם היבטים טראומטיים. ניצור שפה של דימויים ובעזרתם נוכל להכיר אפשרויות טיפוליות שהחומרים מזמנים לנו במפגש הטיפולי. נשתמש בדיאלוג בין הדימויים כדי לגעת בהתמודדויות עם טראומות בעבר ובהווה שהמשפחה החדשה יכולה להביא איתה לטיפול.

ד"ר אילנה לח, מטפלת באומנות, פסיכותרפיסטית יונגיאנית, מרצה במכללה האקדמית לחברה ואמנויות.

13:15-15:30 "אמהות מורכבת" גב' מיכל גלילי

באמצעות השימוש בכלים אומנותיים ניגע במורכבות הנוצרת כאשר האמהות לא יכולה להתגשם או כשהגשמתה מלווה בקשיים.

מיכל גלילי, מטפלת באומנויות, MA, בוגרת אוניברסיטת לסלי. בוגרת התוכנית לפסיכותרפיה יונגיאנית. מיילדת מוסמכת 28 שנים, ובעת האחרונה מיילדת בית. מלווה משפחות סביב הורות ולידה. מטפלת בנשים במעגל הפוריות.

15:30-16:00 שיח פתוח בנושא תכנית הפסיכותרפיה: שאלות ותשובות

יום העיון יתקיים בקמפוס המכללה האקדמית לחברה ואמנויות, רח' האורזים 10, נתניה