פתרון חידת המשמעות

7 בפברואר 2020 09:30 - 14:00

כלי טיפולי-חדשני לחשיפת משמעות אישית מתוך סיפורי חיים

יום שישי 7.2.20

סדנה מעשית למטפלים, להיכרות ולהתנסות במציאת משמעות, בהנחיית מפתחת הגישה ד"ר תמי יגורי.*  בדיאלוג עם מטופל-מרואיין ומתוך סיפור חייו נגלה הערך שמפגיש בין זהות עצמית לתפיסת עולם. הערך מאיר באור חיובי את הקיום, ומסייע לנו בדרך להגשמה עצמית. התהליך עצמו מרתק ומסקרן ותוצאותיו מפתיעות.

"זה היודע מהי משמעות חייו מבין מדוע הוא קם בבוקר, מאמין שהוא איננו מבזבז את שעות הערות שלו, ושוכב לישון בתחושת שלמות. חיים בעלי משמעות הם ההפך מחיים סתמיים. הם היצירה שאנו יוצרים. יצירת חיינו."

"משמעות בחיים מדייקת את ההבנה העצמית, ומסייעת לאדם לנווט את דרכו בכיוון שהוא שואף אליו; היא נעשית למעין כוכב הצפון ומצביעה על הכיוון המסמן את מטרת מסעו."

(מתוך פתרון חידת המשמעות)

*ד"ר תמי יגורי היא חוקרת ומרצה בכירה בביה"ס לחברה ואמנויות- הקריה האקדמית אונו בנתניה. מנחה סמינרים בתכניות המטפלים. מרצה בתכנית "פסיכותרפיה וייעוץ אקזיסטנציאליסטי".  עמדה בראש תכנית המאסטר בבריאות הוליסטית של שלוחת אוניברסיטת לסלי בישראל במשך עשר שנים. מייסדת "פילוסופיה ומעשה",  מרעיונות פילוסופיים לכלים מעשיים. ספרה: "פתרון חידת המשמעות"  מציג כלי חדשני לחשיפת משמעות חיים אישית מתוך סיפורי חיים.

מתי: יום שישי 07.02.2020 בשעות 14:00-09:30 (09:00 – 09:30 -התכנסות ורישום)

בהפסקות יוגש כיבוד קל

איפה: ביה"ס לחברה ואמנויות- הקריה האקדמית אונו, בקמפוס נתניה