דלג לתוכן

טקס העברת הלפיד מאוני' לסלי למכללה האקדמית לחברה ואמנויות

בטקס מרגש שנערך ב- 13.3.13 במכללה בנתניה, בנוכחות הסגל ותלמידים רבים, צויינה "העברת הלפיד" בין אוניברסיטת לסלי ושלוחתה בארץ, לבין המכללה האקדמית לחברה ואמנויות. כידוע, זה עתה החל הסמסטר האחרון לתלמידים המסיימים תארים בשלוחת אוניברסיטת לסלי, והחל משנת הלימודים האקדמית הבאה, יהיו במוסד רק תלמידי המכללה הישראלית החדשה.

הזדמנות לטקס התרחשה כאשר פרופ' ויויאן שפייזר, מקימת השלוחה, ואחדים מעמיתיה למקצוע, היו בארץ במסגרת קורסי האביב האינטנסיביים שהתקיימו כאן בפעם האחרונה. בטקס סיפרה ויויאן על תחילתה של השלוחה בארץ, ושיתפה בסיפור את עמיתיה שנכנסו לפי סדר כרונולוגי של השתתפותם במוסד ליריעת הסיפור ההיסטורי של השלוחה.

לבסוף הגיע תורה של פרופסור עמיה ליבליך, לקבל את הפסלון (שזכה לתואר "לפיד") מידי ויויאן, כאות להמשכיות בין המוסדות. בדבריה הדגישה עמיה את ההשגים העצומים של שלוחת לסלי ובוגריה בארץ, והבטיחה להתמיד במכללה האקדמית לחברה ואמנויות ברמה האקדמית והמקצועית שיסודותיה הונחו כאן על ידי המוסד הקודם.