יום העיון יעסוק בנושא העצמי: גוף-מח-נפש

28 ביוני 2019 08:30 - 13:30

יום העיון יעסוק בנושא העצמי: גוף-מח-נפש

בני אדם מבקשים ומחפשים את ה״עצמי״ ומנסים למצוא ״עצמם״ בתוצרי מכלול חוויותיהם.
ביום העיון ננסה לתת הזדמנות ורשות לחוויה האישית והסובייקטיבית של היחיד כחוויה מלאה ושלמה.
נתבונן ב״עצמי״ המתארגן מחוויה נטולת צורה של דחפים תחושתיים, מוטוריים ויצירתיים.
כדברי ויניקוט ״העצמי האמיתי מופיע ברגע שיש התארגנות מנטלית כלשהי של היחיד, וזה אומר, למעשה, סך כל החיות החושית-מוטורית של האדם״.
ביום העיון נפגוש את מושג ה״עצמי״ בהתנסות חוויתית, בתיאוריה, בהקשרים קליניים ובמחקר מח.
תכנית יום העיון
09:00-08:30 התכנסות ודברי פתיחה – גב' גיתית בורשטיין
09:00-09:40

משמעות ונוכחות העצמי בעבודת המטפלת בתנועה
בהרצאה נעשה ניסיון להתבונן במושג העצמי באמצעות תאורטיקנים שונים.
מהותו ומשמעותו של העצמי בהתפתחות האדם ובתהליך הטיפול הנפשי.
ההרצאה כוללת דוגמאות כיצד ההתבוננות במושג העצמי מיושמת בעבודה הקלינית.

ליזה פלחן – M.A מטפלת בתנועה פסיכותרפיסטית ומדריכה.
מרצה בתוכנית לטיפול בתנועה בביה"ס לחברה ואמנויות, עובדת ביחידה הקלינית בנט"ל עם נפגעי טראומה ובני משפחותיהם. מטפלת ומדריכה בקליניקה פרטית בפרדס חנה.
 09:45-11:15

לערבב את הביצה עם התרנגולת: חיבור גוף-מח-נפש בהוויית העצמי והתהוות יחסים אמפתיים.

בסדנא נייצר ונחקור את החיבור בין רעיונות מתחום חקר המוח לבין מרחבי חוויית הגוף-נפש בהקשרים טיפוליים. אציג מודלים מוחיים ונחולל באופן התנסותי ויצירתי באזורים שונים של נוף הגופ-נפש- בין ממדיו השונים של העצמי ובין גווניה של האמפתיה ביחסים עם אחר. ננוע ונחבר בין הרובד החושי-תנועתי לרובד המילולי והנרטיבי; בין מנגנון של הדמיה או סימולציה מגולמת בגוף, קינסטטית, של חוויית האחר לבין יכולת למנטליזציה. כך, נכוונן את 'העדשה הפנימית' שלנו להתבוננות טיפולית תוך-אישית ובין-אישית אינטגרטיבית ואינטר-דיסציפלינרית.

ד"ר שרון וייסווסר –  מטפלת בתנועה ומחול, עובדת בקליניקה פרטית, רכזת גן תקשורת מטעם העמותה לילדים בסיכון- המרכז לטיפול וחקר באוטיזם. בעלת דוקטורט בתחום חקר המוח- דחק נפשי, טראומה וזיכרון רגשי; מרצה בביה"ס לחברה ואמנויות; עובדת בנוסף עם קבוצות 'מסע מחול', פרויקט של הסוכנות היהודית בשיתוף להקת המחול הקיבוצית.

11:15-11:45  הפסקה וכיבוד קל
 11:45-13:15 אף שגּוּפִי הוּא אֶחָד, רבים הם מצבי העצמי שלי – מצבי עצמי בתנועה אֲנִי בְּנוּיָה מֵאֶפְשרֻיּוֹת רַבּוֹת.בְּלֵילוֹת אֲרֻכִּים של חֹרֶף בִּיכָלְתִּי לִשלֹף חוּטִים שוֹנִים

שכְּרוּכִים בְּתוֹכִי זֶה בְּזֶה, לִרְאוֹת אוֹתָם בְּנִפְרָד.

לְכָל אֶפְשרוּת בִּי מֵיתָר מִשּלָּהּ, אַף שגּוּפִי הוּא אֶחָד.

רבקה מרים

גופנו האחד כורך מצבי עצמי רבים ומשתנים. ההוויה והחוויה העצמית מתקיימת בתנודה מתמדת; בין פיצולים ומיזוגים , בין שברים ואיחויים, בין קיטועים ורציפות.  היכולת לנוע בין אופני עצמי שונים, בד בבד עם שמירה על חוויה עצמית אחידה ולכידה, הינה מרכיב משמעותי בבריאות נפשית-גופנית

בסדנה זו נתעגן בגוף ובתנועתו כמצע להתבוננות ולמידה. נחקור את מרכיבי ה Embodiment התומכים בהשתכנות הנפש בגוף והגוף בנפש. ננוע בין מצבי עצמי מתוך עיגון במשאבים תנועתיים ונחקור את מצבי העצמי השונים והמשתנים תדיר.

אירית זיו-רון M.A. מטפלת בתנועה ופסיכותרפיסטית, בעלת קליניקה פרטית בת"א, מנחת קבוצות ומדריכה ביה"ת. חברת הצוות המייסד בביה"ס הבינלאומי של Open Floor International ומנחה בכירה בארגון. בוגרת ביה"ס לפסיכותרפיה והמכון הישראלי לאנליזה קבוצתית.

יום העיון פתוח להרשמה למטפלים בתנועה ומחול וסטודנטים בתחום.

יום העיון יתקיים בבית הספר חברה ואמנויות – הקריה האקדמית אונו, רח' האורזים 10, נתניה

עלות ההרשמה למשתתף: 50 ש"ח.

להרשמה פנו לגב' מירב וולמן בטלפון 09-8656501 שלוחה 217