פסיכותרפיה בתיאטרון פלייבק: תיאטרוני הנפש

22 בספטמבר 2016 08:30 - 16:00
המכון לפסיכותרפיה בתיאטרון פלייבק שמח לארח את פרופ' בוני הרנדן ליום עיון בנושא:
"תאטרוני הנפש" על ההקבלה בין במת הנפש לבמת התיאטרון והשלכותיה הטיפוליות בפסיכותרפיה בתיאטרון
פלייבק

יום חמישי, 22 בספטמבר 2016, בין השעות 08:30-15:30
במכללה האקדמית לחברה ואמנויות, האורזים 10 ב', נתניה
לפרטים והרשמה:052-8988742, playback.therapy1@gmail.com

עלות יום העיון: 190 ₪ (הנחות לסטודנטים, חברי י.ה.ת וחברי איגוד)

bonnie-harndenפרופ' הרנדן היא פסיכואנליטיקאית ודרמה-תרפיסטית קנדית מובילה, מאוניברסיטת קונקורדיה, מונטריאול. זוכה בפרס המחקר ובפרס ההצטיינות בהוראה של איגוד הדרמה-תרפיה הצפון-אמריקאי.

פרופ' בוני הרדן תציג לראשונה בישראל שיטת טיפול והוראה חדשנית הנקראת "הופעה אוטו-אתנוגרפית", באמצעותה הופכת במת התיאטרון לאמצעי לאינטגרציה והפנמה של ידע, חוויות חיים והגוף. היא תציג את היצירה זוכת הפרסים "You Arrive" ותדון באופנים בהם יכול התיאטרון להרחיב את גבולות הטיפול דרך העדות הטיפולית להופעה ובאופנים בהם ניתן להבין תיאוריה באופן שהוא יותר מגולם בגוף. "You Arrive" היא יצירת מולטי מדיה המבוססת על נסיונה של פרופ' הרנדן עצמה במחלקת החירום של בית החולים לילדים במונטריאול. היא עוקבת אחר ההשפעות של טראומה התפתחותית על ילדים וממחישה את התיאוריה והיישום של התהליך הטיפולי. היצירה מציגה את מאבקם של ההורים והילדים כנגד טראומה בין דורית, סגנונות היקשרות בריאים ופתולוגיים ואת אפקט הפרפר על התפתחות ילדים, החיים במצב טראומה מתמשך.

playback-theatreההרצאה תדון בשאלות כמו: כיצד מופנם ידע אל הגוף והנפש? כיצד מאוחד ידע עם מה שהאדם כבר "יודע"? כיצד אנו יוצרים מרחב ל"ים שבפנים" ומניעים את עולמנו הפנימי לעבר מצבי תיקון ואינטגרציה?
אחר הרצאה ייערכו סדנאות על ידי צוות המכון, שיעסקו באספקטים שונים של המפגש בין חשיבתה של פרופ' הרנדן לפסיכותרפיה בתיאטרון פלייבק ברמה האישית, הקבוצתית והחברתית. בהמשך תיערך במליאה התנסות חווייתית מודרכת במודל התערבות קהילתית-טיפולית באמצעות שילוב של תיאטרון פלייבק והגישה האתנוגרפית.

יום העיון נערך בשיתוף המכללה האקדמית לחברה ואמנויות ,י.ה.ת ואיגוד תיאטרון הפלייבק

פסיכותרפיה בתאטרון פלייבק – תכנית יום העיון

08:30-09:00 התכנסות ורישום
9:00-9:20  דברי פתיחה  – רונן קובלסקי ודר' סוזאנה פנדזיק