ברכות למיכל לב לרגל קבלת הדוקטורט!

מיכל חקרה את תופעת האינטימיות באמצעות מתודולוגיית מחקר מבוססת אמנות, במסגרת תכנית הדוקטורט בטיפול בהבעה ויצירה (PhD – Expressive Therapies) של אוניברסיטת לסלי בארה"ב, בהנחייתו של פרופ' שון מקניף.

יחד עם ארבעה חוקרי משנה היא בדקה כיצד תהליך של ציור, יחד עם עדות ורפלקציה על התהליך ועל התוצרים מסייעים בהבנת האינטימיות לעומקה. המחקר, שהתבסס על הפיילוט שלה (Lev, 2016) בחן האם איכויות ומאפיינים של חומרי הציור, תהליכי היצירה ועריכת סרטוני וידאו מעצימים אינטימיות.
שאלות נוספות במחקרה עסקו בתנאים המזמנים אינטימיות, ואלה המעכבים את קיומה. תוצאות המחקר מאירות זרקור אל הפוטנציאל הגלום בחלל היצירתי ופסיכותרפיה באמצעות אמנות חזותית, לטיפול בנושאי אינטימיות. המחקר תורם לביסוס כלי היצירה ככלי מחקר אמפיריים, ומעשיר את מאגר המידע האקדמי בתחום הטיפול בהבעה ויצירה.

דר' מיכל לב היא פסיכותרפיסטית משפחתית וזוגית, מטפלת ומדריכה מוסמכת באמנות (מס' רישיון 1143) המשלבת כלים של הבעה ויצירה בעבודתה עם מטופלים, ומרצה בתכנית ללימודי התואר השני בבית הספר חברה ואמנויות – הקריה האקדמית אונו בחוג לטיפול באמצעות אמנויות.