כל מי שחושב שהוא כבר ראה ושמע הכול בנוגע לשיטות ניהול מתקדמות מוזמן לגלות דרך חדשה ללמידה ולהצלחה בניהול דרך הבישול.
מחקר שנעשה, מצא את המטבח כמקום בו נרכשים כישורי חיים.
המחקר דן במספר תחומים, ביניהם הקשר בין מטבח להצלחה בקריירה. נמצא כי קיים קשר בין המודל הניהולי האישי לבין המודל הניהולי במטבח, וכי יש דמיון רב בין תהליך הכנת אוכל לבין ניהול עסק, בשני המקרים יש צורך ללמוד, לתכנן, לגייס מאבים, להשקיע, להכשיר את הקרקע, לארוז ולשווק את המוצר ולקוות שהתוצאות יצדיקו את ההשקעה, יעמדו בתחרות ויענו על ציפיות הלקוחות.
מעורבות במטבח מגיל צעיר תורמת לתפישה עצמית חיובית ולשליטה במיומנויות שונות, החל ממיומנויות פשוטות כמו חיתוך ירקות ועד לתכנון ארוחה מלאה הטומנת בחובה מיומנויות ניהול שחלק מהן נרכשות תוך כדי תהליך של ניסוי וטעייה, ולמידה שנעשית דרך הסתכלות וחיקוי של דפוסי העבודה של האם ו/או האב.
המטבח נתפש בעיני בני המשפחה כמקום חמים, מקבל ומזין, בו משתתפים כל החושים, היות שכך המטבח מהווה מקום אידיאלי ללמידה חווייתית, העברת המסרים נעשית באופן עקיף תוך כדי התעסקות באוכל ולא באופן בוטה וישיר.
בדרך זו יורדת רמת ההתנגדות ומתאפשרת למידה חווייתית, פתיחות, קבלה והפנמה לאורך זמן.
הנשים מזהות ביתר קלות את הקשר שבין המיומנויות שרכשו במטבחה של אמא לבין האופן בו זה משמש אותן הן במטבחן והן בקריירה שלהן.
הן רואות ביתר בהירות זהות בין דפוסי העבודה שלהן במטבח לבין דפוסי עבודתן מחוץ לבית.
ראיה זו של הנשים מאפשרת להן לעשות ביתר קלות אבחנה בין מה שמתאים להן יותר, מה לאמץ ולטפח ומה לזנוח.
גברים מתקשים בזיהוי הקשר שבין דפוסי ההתנהלות שלהם במטבח לבין המודל הניהולי שלהם. לעומת זאת, גברים אשר היו בצעירותם יותר נוכחים במטבח, צפו בהתנהלותה של אמם, קל להם לזהות את הקשר ומתאפשר להם לתהות על דפוסי העבודה המייחדים אותם ולטפחם.
כל אחד מהמינים תופש, מפרש ומשתמש בלמידה שנרכשת במטבח, בהתאם לראיה ולמבנה הפסיכולוגי שלו, עם זאת מסתמנת כיום נטייה לטשטוש הבדלים בתפישת המטבח אצל גברים ונשים בני הדור השלישי/ הצעיר.
קירוב ושיתוף הבנים בעשייה במטבח יוצרת סקרנות, עניין והערכה לעיסוקיה של האם בנוסף לקריירה שמחוץ לבית; זאת כמובן, בנוסף לערכים וכישורי החיים שהם רוכשים במטבח הביתי. נטייה זו מלמדת על מגמה חיובית הפותחת אפשרויות והזדמנויות לשני המינים לממש את הפוטנציאל האישי, תוך כדי חיזוק האנדרוגיניות הפסיכולוגית שלהם.
סדנת "בישול בדרך לניהול" – סדנה בסיסית למנהלים, הינה סדנת גיבוש חווייתית המקנה כלים שימושיים לניהול מודרני, תוך כדי שימוש בכלים חווייתיים מעולם המטבח. המשתתפים מקבלים מספר משימות בהכנת אוכל, כל משימה מציפה עקרונות שונים בניהול עליהם דנים בסיום כל משימה.
העקרונות הצפים במהלך הסדנה הם: קביעת מטרות ויעדים, תכנון, חלוקת תפקידים, ניהול משאבים, עבודת צוות, פתרונות יצירתיים, בידול-יצירת יתרון יחסי, הזדהות עם הארגון ותפיסת עולמו, אקלים ארגוני, מוטיבציה, התייעלות מתמדת ועוד.
העבודה במהלך הסדנה נעשית בקבוצות קטנות סביב שולחנות עבודה ומבוססת על הכנת מאכלים שאינם כרוכים בתהליכי הכנה ארוכים כמו אפיה ובישול ארוך.
בתום הסדנה מתקבלת ארוחה מגוונת, מאוזנת וכשרה הכוללת ירקות, פירות, פחמימות וחלבונים.
המשתתפים מסבים לארוחה משותפת ונהנים מפרי יצירתם. ועמל כפיהם "מה שתבשלו זה מה שתאכלו".
מנחת הסדנה: מדלן הופמן, בוגרת שלוחת אוניברסיטת לסלי בישראל במסלול לימודים M.A לימודי נשים, ובוגרת קורס ההמשך בהנחיית קבוצות.
בעלת ניסיון רב בייעוץ ארגוני, הנחיית קבוצות ופיתוח תכניות הדרכה למנהלים ואנשי צוות.
משך הסדנה הינה 3.5 שעות
לפרטים נוספים: 050-7938755, דוא"ל maditlh@gmail.com
צור קשרפנו לקבלת מידע נוסףייעוץ אקדמיהיועצים האקדמיים לרשותכם